Drammen – Svelvik

pendling gul

Vi presenterer to alternativ for pendling Drammen – Svelvik. Forskjellen på alternativene er stor i form av avstand og effektivitet, og setter i grunnen et krystallklart eksempel på hvilke alternativer hverdagssyklisten må velge mellom.

Tallenes tale er nemlig følgende: Via fjorden er turen ca 21km, via Sande er turen nesten 42km. I tillegg må du forsere over 400 høydemeter via Sande, men langs fjorden er det bare 150 høydemeter som skal forseres. Ruten som går via Sande langt mindre trafikkert og oversiktlig, og vår anbefaling om du har tid til å velge det alternativet.

Drammen Svelvik via fjorden

21km ca 150 høydemeter.
Vi starter på vakre Strømsø torg og triller forbi jernbanestasjonen, først langs godt tilrettelagte sykkelveier, men etter hvert som vi sykler utover fjorden blir etter hvert veibanen eneste alternativ. Veien ut til Svelvik er svingete og uoversiktlig, slik at det er vanskelig for bilister å foreta forsvarlige forbikjøringer. Enkelte strekk underveis har kortere gang og sykkelvei alternativer før du må ut i veien igjen. Det er derfor du svinger av til Svelvik ved første mulighet.

Drammen – Svelvik via Sande

42km ca390 høydemeter.
Fra Strømsø torg ruller vi langs godt tilrettelagte sykkelveier utover i retning Kobbervikdalen. Vi slakt oppover langs industriområdet, og finner gamle Sørlandske som tar oss videre i retning Sande. Her er det gang og sykkelvei stort sett hele veien frem til vi har passert Kjeldås. Da velger vi en roligere og mindre kupert sidevei som tar oss til Sande. Herfra følger vi Sandebuktveien i flotte omgivelser utover Sandebukta, før vi treffer på bakkene ved Berger. Her følger et stykke med stigninger før vi vender nesa nordover og triller i slak utforkjøring inn til Svelvik. Alt i alt en flott sykkeltur, og en bra måte å starte dagen på.