Arild

Arild

Arild har syklet til jobben de siste 30 årene, det er det vi kaller en ekte #hverdagshelt!
Arild jobber på sykehuset og mener «det er deilig å komme seg i gang på morgenen». Han legger til at dette er den greieste måten å komme seg til jobben på. Arild liker å sykle og observerer at syklistene blir stadig flere. Han har 6 kilometer til arbeidsplassen sin, og tar gjerne en omvei på hjemturen. Arild mener det er viktig å få flere til å sykle, derfor prøver han å promotere sykling, og rekruttere flere til å velge sykkel som transportmiddel.
Vi støtter Arild 100%, og er glade for at hverdagssykling har så flotte ambassadører.

Snorre

Snorre

Si hei til Snorre!
Han er en noe så flott som en vaskeekte #hverdagshelt! Vi traff Snorre Nøstdahl (30) på Bybrua i Drammen i forbindelse med verdens bilfrie dag, og spurte hvorfor han sykler. «Jeg jobber i sentrum av Drammen og bruker ca. 10 minutter til jobben, imens hjemturen tar rundt 15 minutter». Snorre synes det er behagelig å sykle, og i tillegg sparer han både tid og penger. «Sykkel er en fin måte å komme seg rundt på, og flere kunne nok ha klart seg bare med sykkel» sier Snorre, som jobber som advokat. Han trekker frem fordeler som at det ikke er kø og at det er en fin start på dagen. Snorre er helårs-syklist og drømmer om et bedre vintervedlikehold.
Vi er enige med Snorre og sender hans drøm om bedre vintervedlikehold til Drammen kommune.

Linda

Linda

Gjør som Linda, bli en #hverdagshelt du også!
Linda arbeider som saksbehandler på NAV og begynte å sykle da Covid-19 pandemien brøt ut. Hun har oppdaget kinderegg-effekten ved å sykle til jobben; transport, smittefri reise og trim. Linda sykler nemlig ca. en mil hver vei for å komme seg på arbeidet. Linda ønsker seg bedre skilting, spesielt i forbindelse med kryssing av veibanen. Hun sammenligner med Trondheim der hun tidligere har bodd, hvor det var godt tilrettelagt for sykling. Linda anbefaler absolutt alle andre å sykle; «Frisk luft og trim er bra».
Vi er helt enige og ønsker Linda god tur videre til jobb.

Camilla

Camilla

I forbindelse med verdens bilfrie dag treffer vi på Camilla Sandman (40) på bybrua i Drammen, og vi slår av en prat om sykling. Det viser seg at Camilla sykler mest på våren og sommeren, men nå er det jo busstreik så da blir det naturlig å velge sykkelen på vei til jobben som lærer på en ungdomsskole. Camilla liker å sykle, og ønsker å sykle mest mulig, også fordi det er en bra ting å gjøre. Hun synes det har blitt bedre tilrettelagt for sykling i Drammen, og benytter anledningen til å oppfordre alle til å sykle når de har muligheten til det. Det er nemlig en fin måte å komme seg til og fra jobb på. Hun foreslår å begynne med et par dager i uka, og å ikke starte for hardt. Tilpass syklingen til din dagsform, er Camillas siste råd.
Vi ønsker Camilla god tur videre på sin ferd til arbeidet, hun er vår #hverdagshelt.