Våre
sykkelturer

Våre sykkelturer

Velkommen til våre sykkelturer. Vi har laget et utvalg turer i ulike kategorier, hhv. Landeveisturer, grusveiturer og pendlerruter. Scroll nedover for å finne din type tur.

Landevei
Å suse avgårde på landeveien gir en flott frihetsfølelse. Her finner du våre tips til flotte sykkelturer på landeveien.
Gruveier
Gøy på landet! De mange grusveiene i vårt distrikt åpner mange muligheter for mer landlige utflukter. Her er våre tips.
Sykkelpendling
Sykkelen er et glimrende verktøy for å komme til og fra arbeid. Samtidig bidrar du til både et bedre miljø og får bedre kondis på kjøpet!

Vanskelighetsgrader på våre sykkelturer

Som du kanskje har lagt merke til er sykkelturene våre merket med ulike farger. Vi har gitt turene en subjektivt vurdert vanskelighetsgrad for å gjøre det enklere for deg å finne en tur som passer for deg. Vanskelighetsgraden tar hensyn til både lengde og antall høydemeter, samt litt om hvor utfordrende turen er med hensyn til underlag etc. Her er en forklaring på fargekodingen:

Grønne turer er våre lavterskelturer.

Disse skal i utgangspunktet alle kunne klare, og de er korte, med få høydemetre som skal forseres. Ta disse turene som et forslag for å komme i gang, eller som fine forslag når du ikke har tid til en lang tur.

Gule turer er naturlig nok mer krevende enn grønne turer.

En gul tur kan faktisk være ganske lang om den ikke har mange høydemetre (opptil 60km), eller ganske kort om den har mye stigning. De gule turene har som regel mindre enn 500 høydemetre. Fellestrekket for turene er at de krever litt mer av deg, men er vel verdt investeringen i tid og energi.

Røde turer er krevende, men denne vanskelighetsgraden er det jammen verdt å trene seg opp til å mestre.

I den røde vanskelighetsgraden finner du mange av de mest klassiske langturene i vårt distrikt. Røde turer kan inneholde mer enn 1000 høydemetre som skal forseres. De røde turene gir deg flotte opplevelser, og rettferdiggjør minst en stopp underveis for å fylle opp med væske og kalorier. Om du benytter EL-sykkel kan rekkevidde være en faktor du må vurdere.

Sorte turer er de lengste og mest krevende turene vi presenterer.

Her har vi ikke satt noen øvre grense for hverken høydemetre eller lengde. For å gjennomføre en sort tur bør du ha et solid treningsgrunnlag, og forberedt på å sette av litt tid. Som med de røde turene kan rekkevidde være en utfordring for EL-sykler.

Send inn ditt turforslag
Send inn ditt turforslag