Syklist på Bjørnstadveien

Hurumrunden

landevei roed

105km 1430 høydemeter

Hurumrunden er populær blant syklister fra både hovedstaden og Drammen, og vi presenterer denne turen med start fra Føyka stadion i Asker sentrum, samt fra Strømsø torg i Drammen sentrum.

Turen er ganske krevende i form av mange bakker som skal forseres. Belønningen er en flott tur i et nydelig landskap. Fra Asker legger vi i vei i retning Lier på Gamle Drammensvei. Det er en litt tung start før det slipper opp over Liertoppen og ned Lierbakkene. Vel nede er det relativt lettsyklet langs Drammensfjorden utover forbi Hyggen, før det knekker til litt igjen i bakkene opp mot Klokkarstua. Ved rundkjøringen på Klokkarstua ligger en bensinstasjon hvor det er mulig å fylle opp eventuelle tomme lagre. Videre utover Hurumlandet byr det seg en svært god mulighet for å stoppe ved Sand gård https://www.sand-gard.no/ , ved innkjørselen til Holmsbu ligger denne gården som har en liten trivelig kafe som selger bakervarer. Vi jager videre ut mot kysten og neste tettsted som er Tofte. Nå er vi ute på tuppen av Hurumlandet og ferden videre tar oss inn Oslofjorden, forbi Filtvedt og et annet attraktivt stoppested, nemlig Villa Malla https://villamalla.no/ . Her ute på tuppen og innover fjorden er terrenget merkbart mer kupert. Vi passerer Sætre og tar av fra hovedveien ved Åros for å få med oss det nydelige men krevende strekket til Slemmestad. I Vollen trekker vi innover i landet igjen der det er skiltet mot Heggedal. Oppe ved Heggedal bærer det raka veien tilbake til Asker sentrum.

Hurumrunden fra Drammen

Under finner du samme turen med start fra Strømsø torg i Drammen. Første del av turen handler i grove trekk om å komme seg ut av byen, og videre utover langs Lierstranda. Vi kommer inn på turbeskrivelsen fra Asker ved Gullaug, og følger samme tur frem til Åros Slemmestad, hhvor vi tar en snarvei opp til Heggedal, og fortsetter videre forbi Vardåsen og Dikemark før vi kommer inn på Drammensveien. Vi følger på over Liertoppen, og ned Lierbakkene forbi Lierkroa (velfortjent is?), og avslutter turen over bybrua til Strømsø torg.